tirsdag den 19. august 2008

Smarty 6 uger


Jeg synes hendes snudeparti er blevet længere. I det hele taget ser hun på nogle punkter ældre ud end de andre hvalpe jeg har haft... i hvert fald som jeg husker dem og når jeg ser på billeder.

Hun er naturligvis også vokset og kan nu også gå både op og ned ad de udendørs trapper (3 trin mellem hus og have). Okay, det retter jeg lige til løbe op ad trappen!
Selvfølgelig har hun også lært at gø... det ville jo være noget mærkeligt andet.. og nej, det er absolut ikke noget jeg har trænet ;-)

Jeg føler mig ikke i stand til at vurdere om hun har potentiale til udstillingsringen, men det vigtigste er også, at hun er en glad og aktiv hvalp. Og manner, hvor hun løber stærkt. Jeg skal løbe pænt hurtigt for at hun ikke overhaler mig for hurtigt, når vi leger forfølgelsesløb. Det kræver faktisk ret god koordination at lege forfølgelsesløb med hende, for hun søger ind foran mig... mon det er hyrdeinstinktet der viser sig. Det handler jo præcis om at standse "byttet" i dets løberetning. Uanset hvad, så er hun i hvert fald stadig min lille frøken super-kvik :-)

Siden hun blev fem uger har et af fokuspunkterne været socialisering på andre hunde, især andre racer. Sheltier bliver så let nogle værre små racister. Mine voksne sheltier er glade for naboens gamle labrador, men ellers må jeg sige, at de mest er til sheltier og border collier.

Smarty har nu haft gode møder med naboens omtalte labrador, med Tinas søde rottweilerblanding Smilla og med min kollega Helles helt fantastiske unge golden retriever.



Dagen efter sin 6-ugers fødselsdag var Smarty på sin første skovtur. Det foregik mest i en hundetaske, for små hvalpe skal helst ikke gå tur. De går og går til de segner, så man kan hurtigt få ødelagt deres små kroppe. Små hvalpe skal lege, ikke gå tur. Så Smarty red i en hundetaske. Prøv lige at gå med en mylderhvalp i hundetaske og tre hunde i rullesele!!! Lad mig straks slå fast, at jeg holdt en del pauser, hvor Smarty kom ned og myldre rundt sammen med de voksne på forskellige steder i skoven.

Og stakkels mig er på hvalpe-nedtrapning, for ferien er slut. Det er svært at tage på arbejde, når man har sådan en lille guldklump derhjemme.

2 kommentarer:

OBay Shelties sagde ...

I wish I could read Danish! But Smarty is very cute. Are you keeping him/her?

Shetla sagde ...

She's a girl, so she CAN stay. Like you I don't fancy the boys and their pee ;-)

I decided she was to stay for now, as who knows whether I will get another one. But I am beginning to wonder because with her level of activity she might be better off being somebody else's performance dog. I have three other young dogs to train.